Toimitus
 
Kansion linkkiArkisto
Kansion linkkiFacebook
Kansion linkkiHimos-Leitner
Kansion linkkiHimoSKi ry
Kansion linkkiKisatiimi
Kansion linkkiMaster tietoutta
Kansion linkkiTuloksia Himoksen kisoista
Kansion linkkiTuloksia muista kisoista
Kansion linkkiVuosi 2014
Lukijoita: 3 (0 toimituksessa)
Leitner -blogi 22.4.2014

Nyt vähän jännittää. Ei kilpailu sinänsä, organisaatio on kasassa ja muutenkin homma hoidossa. Rinnepäällikkö on säätä tutkinut ja kertoi, että lumen kastepiste jää loppuviikollakin hyvin matalalle. Sen mukaan lumen sulaminen rinteessä on hyvin vähäistä. Ajanotto on testattu ja juhlajärjestelyt hoidossa.

Silti vähän jännittää. Alusta asti olen ollut Leitnerissa mukana. Yhtään tosimokaa ei ole sattunut mutta se Murphyn laki…

Tämä kummallinen (kevät)talvi aiheutti sen, mitä aavistelin. Ei tule uutta osanottajaennätystä. Kilpailijoita oli ilmoittautumispäivänä noin puolitoista sataa. Siitä se vähän nousee kun myöhään heräävät ilmoittautuvat. Hyvä kilpailu tästä kuitenkin saadaan.

Syöksyn suksivalinta on aiheuttanut kyselyitä. U8-sarjalle ei ole erityisiä määräyksiä. Kovin lyhkäisillä suksilla ei kyllä kannata laskea. Suurpuikkarit 10-12 ikäluokille ja supergeet vanhemmille. Rinne on niin loiva, että syöksysukset tuskin siihen taipuvat.

Maailmancupin laskijoilla ja muilla Suomen huipuilla on jotkin omat karkelot samana viikonloppuna. Se on valitettavaa. Terveisiä ja onnentoivotuksia kyllä on saatu. Muita wanhoja staroja on joukko ilmoittautunut. Heidät palkitaan juhlagaalassa. Sinne voi vielä ilmoittautua kun äkkiä toimii. Ravintolan täytyy ajoissa tietää, montako sikaa pitää lahdata.

Kun tämä Leitner-sirkus on paketissa, alkaa veneen kunnostus. Pääsee sitten kesällä kurvailemaan toisen väristen keppien ympäri.

Eki Hiskistä

Näytä kuva alkuperäisessä koossa
Leinter-blogi 8.4.2014

(Himos-Leitner --> Himos-Leitner 2014 –JO 30v JUHLAKILPAILU -->Blogi)

Nyt on ilmoja pidellyt. Aivan loistavaa kun pakkasyön jälkeen pääsee heti hissien auettua korkkaamaan tampparin jälkiä. Sports-trackerin mukaan kaikki rinteet Länsi-Himoksesta Pohjois-Himokseen ja takaisin koluttuna matkaa tulee noin 40 km. Oikein hyvä lenkki aamupäivän rupeamaksi. Vahinko vain, että nyt arkisin puolet rinteistä on suljettu. Lunta kyllä on mutta laskijoita vähänlaisesti.

Leitner-kisaa on talven mittaan markkinoitu monissa tilaisuuksissa ja julisteita on viety rinnekeskuksiin Lappia ja Söldeniä myöten. Emme ole Venäjääkään boikotoineet. Ilmoittautumisia on jo kertynyt, mutta suurin ruuhka tullee pääsiäisen tienoilla.

Kävin viikonloppuna seuraamassa soveltavan alppihiihdon leiriä ja kilpailua Himoksella. Kyllä kunnioitus heitä kohtaan kasvoi. Muutama kelkkalaskija osallistui kisaan ja pesi pystylaskijat sekuntitolkulla. Hauskinta oli seurata ”Special Olympics”-sarjaa, niitä toisenlaisia frendejä. Asenne oli kohdallaan – opiksi monelle liian tiukkapipoiselle. (Kilpa)urheilunhan pitäisi olla hauskaa.

Ajanottokoppi on nyt siirretty Pohjois-Himokseen ja tulevana viikonloppuna on hyvä testata linjoja. Silloin siellä lasketaan SuomiSlalom-finaali. Kun pääsiäisruuhka on ohi, alkaa rinteen muotoilu Leitner-kisaa varten.

Kilpailuviikonloppuna lauantain palkintojen jako pidetään Himos-Areenalla. Ohjelmaakin on luvassa. Pokaalien lisäksi arvotaan tavarapalkintoja, mm. jokaiseen sarjaan Leitner-tekstein koristellut laskettelulasit. Iltajuhlan ohjelmassa on mm. tulishow, jonglöörausnäytös, Wanhojen starojen palkintojenjako ja musiikkiesityksiä mutta ei mitään pönötyspuheita. Ja illallisbuffet on maittava. Iltajuhlan jatkoksi kestävimmät voivat siirtyä Areenalle kuuntelemaan Popedaa.

Sunnuntaina sitten syöksytään vanhaan malliin. TD-toimikunnalta (Heikkala-Karhila) saatiin lupa järjestää syöksykisa, vaikka se ei enää lasten kilpailuohjelmassa olekaan. Vuoden -85 kilpailuun Kalevi Häkkinen merkkasi kolme porttia. Nyt tulee vähän enemmän.

Toivottavasti sää säilyy kuivana. Aurinko ei ole paha, vesisade on.

Eki Hiskistä

Näytä kuva alkuperäisessä koossa
Leitner-blogi 21.3.2014
(Himos-Leitner --> Himos-Leitner 2014 –JO 30v JUHLAKILPAILU -->Blogi)
 
Kisoihin on aikaa rapia kuukausi. Moni on kysellyt, aivanko oikeasti aiomme kilpailun järjestää huhtikuun viimeisenä viikonloppuna. Samoja uteluita on tullut joka vuosi. Nyt vain hiukan aikaisemmin. Tämän viikonlopun väkisinhiihdon SM-ladut Jyväskylässä on tehty sulaan maahan. Meillä Himoksella lunta on rinteissä ollut koko talven ja lisää on puhallettu putkien täydeltä aina kun vähänkään on ollut pakkasta. Monet kerrat on Leitneria laskettu kun Patalahti on sulana lainehtinut.
 
Lumen puute ei huolestuta. Enemmän se, että Etelä-Suomessa on jo otettu polkupyörät esiin ja aloitettu veneiden kunnostus. Vaikeaa silloin on asennoitua lasketteluun.
 
Kisavalmistelut menevät aikataulun mukaan. Rinneyhtiön kanssa on suunniteltu, että lähtöpaikkakin olisi siinä, mistä ensimmäisiin kisoihin startattiin. Vanhaa puista lähtölavaa ei kyllä viritetä. Lumipatilta lähdetään.

Soveltava alppihiihto eli paralympialaisten tapaan järjestettävä kilpailu on vielä työn alla. Emme ole ennen sellaista järjestäneet, mutta kunhan saamme heidän liitoltaan tarvittavat kertoimet kilpailijoille, ei sekään liene ongelma. Samalla radalla lasketaan kuin muutkin. Samoin ”Wanhat Starat”. Henkilökohtaisesti on kutsuttu kaikki ne leitnervoittajat, jotka ovat Suomea maailmancupissa edustaneet. Osanotto-oikeus on tietysti kaikilla muillakin Leitneria laskeneilla. Lisenssiä ei tarvita sillä kyseessä on tapahtuma, missä laskun reaaliajalla voi kyllä leuhkia, mutta palkinnot (heh heh) jaetaan miten jaetaan.
 
Eki Hiskistä

 

Näytä kuva alkuperäisessä koossa
Impressio eJournal © 2014 Kaikki julkaisut